Nawigacja

Przetwarzanie danych osobowych

Uczniowie i rodzice

Klauzula informacyjna dla rodziców/uczniów

 

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL)

informuję, że:

 

  1. Administratorem danych osobowych  Pani/Pana syna/córki ……………….. jest Szkoła Podstawowa  w Krzówce, adres: Krzówka 37; 21-413 Serokomla;  tel: 25 755 58 36, email: szkolakrzowka@vp.pl
  2. Kontakt z Inspektorem Danych Osobowych w Szkole Podstawowej w Krzówce p. Anną Woźniak jest możliwy pod numerem telefonu 25 755 58 36 lub/oraz adresem email annawozniak3@gmail.com
  3. Dane osobowe Pani/Pana syna/córki będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit.,c ogólnego rozporządzenie j/w o ochronie danych w celu realizacji zadań w celu realizacji zadań ustawowych, określonych w Ustawie – Prawo oświatowe z dn. 14 grudnia 2016 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 59 oraz Ustawy o systemie oświaty z dnia 7 września 1991 r. (Dz. U. z 2017 r., poz. 2198) w celu realizacji statutowych zadań dydaktycznych, opiekuńczych i wychowawczych w placówce.
  4. Pani/Pana syna/córki dane osobowe przechowywane będą przez okresy zakreślone
    w Jednolitym Rzeczowym Wykazie Akt, zatwierdzonym przez Państwowe Archiwum
    w Siedlcach.
  5. Posiada Pani/Pan prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania.
  6. Rodzicom/ uczniom  przysługuje prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.
  7. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa oświatowego j/w.  

 

 

 

 
 

 

Aktualności

Kontakt

  • Szkoła Podstawowa w Krzówce
    Krzówka 37
    21-413 Serokomla
  • 257555836

Galeria zdjęć