Nawigacja

Przetwarzanie danych osobowych

Pracownicy

Klauzula informacyjna dla pracowników

 

      Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679   z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  (4.5.2016 L 119/38 Dziennik Urzędowy Unii Europejskiej PL)

 

informuję, że:

 

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Szkoła Podstawowa w Krzówce, adres: Krzówka 37, 21-413 Serokomla tel: 25 755 58 36, mail: szkolakrzowka@vp.pl
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych w Szkole Podstawowej w Krzówce p. Anną Woźniak jest możliwy pod numerem telefonu 25 755 58 36 lub/oraz adresem email annawozniak3@gmail.com
  3. Dane osobowe Pana/i/ będą przetwarzane na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a, c ogólnego rozporządzenie j/w o ochronie danych oraz Kodeksu Pracy – Ustawa z dnia 26 czerwca 1974r. (t.j. Dz. U. z 2018 r., poz. 108) w celu związanym z zatrudnieniem oraz przyznawania świadczeń socjalnych z ZFŚS.
  4. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych będą wyłącznie podmioty uprawnione do uzyskania danych osobowych na podstawie przepisów prawa lub przyznania świadczeń socjalnych.  np. ZUS, firma ubezpieczeniowa, organ prowadzący i nadzorujący, SIO, PIP.
  5. Dane osobowe Pana/Pani będą przechowywane przez okres 50 lat.
  6. Posiada Pan/i prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych, prawo do ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania oraz prawo do cofnięcia zgody.
  7. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.
  8. Podanie danych osobowych jest wymogiem ustawowym i jest obowiązkowe ze względu na przepisy prawa pracy, a w pozostałym zakresie jest dobrowolne.

 

Aktualności

Kontakt

  • Szkoła Podstawowa w Krzówce
    Krzówka 37
    21-413 Serokomla
  • 257555836

Galeria zdjęć